ДКЦПФР продовжує перевіряти акції "Київміськбуду"

Четвер, 12 серпня 2010, 16:19

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку запитала у реєстратора ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" - ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" інформацію про угоди з акціями "Київміськбуду".

Про це заявив глава ДКЦПФР Дмитро Тевелєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такі дії проводяться в межах офіційних доручень перевірити збереження у комунальній власності Києва контрольного пакету акцій холдингової компанії, які надійшли до комісії.

Тевелєв додав, що була отримана інформація про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій "Київміськбуду" за участю торговця цінними паперами ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", тому цього торговцю також буде направлений запит.

Реклама:

"Зокрема, перевіримо інформацію, чи були проплати", - пояснив глава ДКЦПФР.

За його словами, у зв'язку з рішенням "Київміськбуду" з 6 серпня передати реєстр новому реєстраторові ТОВ "Адрем", буде перевірена і ця компанія.

Тевелєв нагадав, що ДКЦПФР з 6 серпня на виконання припису прокуратури призупинила на шість місяців обіг акцій "Київміськбуду" і ще трьох київських підприємств: "Київгазу", "Київхімволокна" і "Київводоканалу".

За його словами, ці підприємства перевіряються, оскільки їх акціонером був чи залишається Київ.

"Наша позиція - якщо є проблема, то до її дозволу краще призупинити обіг акцій", - пояснив глава ДКЦПФР.

Він додав, що комісія також запитала у всіх чотирьох емітентів інформацію про те, чи приймали вони рішення про відчуження свого майна, у тому числі приналежних їм акцій інших підприємств.

"Поки вони інформацію надають", - сказав Тевелєв.

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств при Кабінеті міністрів 28 липня доручила перевірити, кому належать акції "Київміськбуду" у зв'язку з появою в ЗМІ інформації про нібито відчуження Києвом контрольного пакету акцій.

Відповідно до річного звіту АТ "ХК "Київміськбуд" за 2009 рік, розміщеного в системі розкриття інформації ДКЦПФР, на кінець 2009 року 80% акцій компанії належали Київській міськраді.

У прес-релізі "Київміськбуду", поширеному 22 липня 2010 року, також спростовується інформація про виведення акцій з комунальної власності.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: