Росіяни тиснули на Україну через страхову компанію?

Четвер, 12 серпня 2010, 15:46 -

Питання про зупинення дії ліцензії страхової компанії "ІНГО Україна" розглядалося на урядовому рівні.

Про це на прес-конференції повідомив голова Держфінпослуг Василь Волга.

"Насправді, треба сказати, що позиція уряду виважена, і вона спрямована на захист інтересів громадян і розвиток ринку страхування", - заявив чиновник.

За його словами, в Кабміні розуміють, що український регулятор повинен бути незалежним, "на відміну, наприклад, від того ж російського Страхнадзора".

"Конфлікт, який стався з "ІНГО", показав, що уряд розуміє необхідність політичної незалежності регулятора. Рішення уряду було однозначним - регулятор має незалежно приймати рішення", - підкреслив голова відомства.

При цьому він не заперечував факту політичного тиску на нього.

Реклама:

"Ці рішення дорогого коштують. Моя донька вивчила вже всі назви медичних препаратів - антістрес, валер'янка та інші", - наголосив Волга.

За його словами, кожне рішення комісії важко дається через постійний тиску з боку зацікавлених груп тієї чи іншої компанії.

У той же час, джерело в Держфінпослуг повідомило "Економічній правді", що протиріччя між відомством і страховою компанією "ІНГО" вирішувалися на урядовому рівні за участю російської сторони.

За його словами, процес уже втратив ознаки господарського розгляду.

Тим не менше, Волга наполягає, що всі найбільші страхові компанії в усьому світі повинні перебувати під особливим контролем і рішення щодо таких компаній повинні бути найбільш жорсткими.

Голова Держфінпослуг також підкреслив, що найближчим часом кількість суб'єктів на фінансовому ринку не буде збільшуватися.

"Одна з рекомендацій комісії Маккінзі, яка розробляє рекомендації для економічного блоку при Кабінеті міністрів, передбачає введення мораторію на два роки на реєстрацію суб'єктів фінансового ринку, в тому числі, і страхових компаній", - заявив він.

Як відомо, СК "ІНГО Україна" належить російській СК "Інгосстрах". У щорічному рейтингу "Економічної правди" компанія увійшла до групи "стабільних".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: