Мобільні оператори не хочуть платити "Укртелекому"

Четвер, 12 серпня 2010, 14:13
Бажання уряду поліпшити фінансові показники "Укртелекому" перед його приватизацією може змусити депутатів прийняти восени закон про Фонд універсальних послуг.

Як пише видання "Экономические известия", 11 серпня найбільші оператори мобільного зв'язку знову спробували нагадати чиновникам, що вони проти 3% відрахування від вартості наданих послуг для розвитку фіксованого зв'язку в сільській місцевості до спецфонду.

Мобільні оператори стверджують, що активізація питання приватизації "Укртелекому" підганяє парламентаріїв заново повернутися до питання про створення Фонду універсальних телекомпослуг.

Нагадаємо, що в січні 2009 року Мінтранс запропонував Верховній раді створити фонд, який акумулює відрахування операторів зв'язку у розмірі 3% від вартості наданих послуг без урахування ПДВ.

Отримані кошти планували направити на відшкодування збитків від надання універсальних телекомпослуг в сільській, гірській місцевостях та у віддалених районах, а також прокладання стаціонарних телефонів у такі регіони.

Реклама:

Фактично планувалося компенсувати "Укртелекому" збиткові послуги сільського телефонного зв'язку, які доводиться надавати зі знижкою.

На думку експертів, головна причина, чому чиновники і депутати готують новий документ про ФУП, - продаж "Укртелекому".

Слід нагадати, що 4 серпня стало відомо, що Фонд держмайна планує оголосити конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону з продажу 92,79% держпакета акцій "Укртелеком" у вересні 2010 року.

Так що отримані гроші з 3% відрахування з усіх телекомпослуг можуть значно поправити фінстановища держоператора.

Мобільні оператори в питанні створення ФУП єдині - вони проти нових поборів. Компанії пропонують самостійно телефонізувати недоступні села. І нагадують про можливе підвищення тарифів для споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!