Пенсійний вік зараз підвищувати не будуть?

Четвер, 12 серпня 2010, 10:24

У меморандумі з МВФ прописаний і другий етап підвищення пенсійного віку, заявляє БЮТівець Сергій Соболєв.

"Так само, як і підвищення ціни на газ для населення ще на 50%, є і другий етап пенсійної реформи, де ті, хто (нині) не досяг 35-річного віку, і чоловіки, і жінки, повинні будуть іти на пенсію після 65 років", - сказав він Радіо "Свобода".

Представники ж влади зазначають: питання підвищення пенсійного віку ще не вирішене - і радять українцям жити сьогоднішнім днем.

"Ніхто сьогодні не підвищуватиме пенсійного віку. Поки що це лише те, що записано у меморандумі. Для того, щоб це було реалізовано, Верховна Рада має ухвалити відповідні законопроекти", - заявив представник Партії регіонів Михайло Чечетов.

"А що там буде через 10 років? Можливо, через 10 років ми вже будемо жити на Марсі", - додав він.

Реклама:

Як відомо, підвищити пенсійний стаж і почати підвищення пенсійного віку для жінок Україна має до кінця цього року - про це йдеться у меморандумі між українською владою та Міжнародним валютним фондом.

Планується, що до кінця вересня до Верховної Ради буде внесений законопроект, який передбачатиме поступове збільшення пенсійного віку для жінок до 60 років.

Цей процес має бути поступовим. Тобто, щороку, починаючи від 2010-го, до пенсійного віку жінок додаватиметься 6 місяців, доки у 2020-му він не зрівняється із чоловічим.

У Кабінеті міністрів наголошують: вирівнювання пенсійного віку жінок та чоловіків відповідає світовій практиці.

За словами урядовців, минулого року дефіцит пенсійного фонду становив 17 мільярдів гривень. А підвищення пенсійного віку для жінок дозволить скоротити його на 2 мільярди вже у 2011 році.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!