"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін планує "автоматичне" відшкодування ПДВ з Нового року

Середа, 11 серпня 2010, 19:39

Міністерство фінансів планує налагодити відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі з 1 січня 2011 року, ґрунтуючись на збільшення доходної частини державного бюджету.

Про це заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні прийти до 1 січня до автоматичного, прозорого відшкодування ПДВ", - сказала вона.

На думку Єфименко, для цього необхідний відповідний ресурс в державному бюджеті.

Реклама:

"З березня, коли почав працювати нинішній уряд, скорочується різниця між тим, що необхідно отримати до бюджету, і таким чином забезпечити відшкодування ПДВ", - відзначила заступник міністра фінансів.

"Ми покладаємо дуже великі надії на серпень і подальші місяці як ресурсні. Крім того, динаміка економіки України успішно йде до фази зростання, і тут також вважаємо: сам факт того, що ділова активність росте, є прогнози на те, щоб дохідна частина буде забезпечена в повному обсязі, і до кінця року Україна перейде на автоматичне відшкодування ПДВ", - пояснила Єфименко.

Вона нагадала, що з серпня починають працювати основні норми щодо підвищення акцизів, передбачені відповідним законом під №2275.

Як повідомлялося, раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко висловив думку, що вже з вересня 2010 року Україна повинна вийти на автоматичне відшкодування ПДВ для прозорих компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!