Акімова: Янукович не підпише Податковий кодекс без "автоматів" за ПДВ

Середа, 11 серпня 2010, 18:28

Президент Віктор Янукович не підпише Податковий кодекс без норми про автоматичне відшкодування ПДВ.

Про це заявила перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання, чому з допрацьованого Мінфіном і Податковою адміністрацією і винесеного на обговорення громадськості проекту Податкового кодексу зникла норма про автоматичне відшкодування Податку на додану вартість, Акімова сказала: "Президента не цікавить, чому зникла ця норма. Його цікавить, щоб до другого читання ця норма в проекті з'явилася".

"Без норми про автоматичне відшкодування ПДВ Президент України Податковий кодекс не підпише", - підкреслила вона.

Реклама:

За словами Акімової, Янукович наполягає на тому, що Податковий кодекс повинен передбачати відповідальність держави за несвоєчасне відшкодування ПДВ.

Як повідомлялося, проект Податкового кодексу, прийнятий Верховною радою у першому читанні, передбачав норму про автоматичне відшкодування ПДВ, у той час як з допрацьованого документа відповідна норма зникла.

На початку серпня почалося всенародне обговорення проекту Податкового кодексу.

З 3 по 20 серпня в регіонах України відбудуться "круглі" столи з обговорення допрацьованого проекту Податкового кодексу.

Крім того, пройдуть громадські обговорення: 6 серпня - у Харкові, 10 серпня - у Києві, 12 серпня - у Львові, 17 серпня - в Донецьку, 20 серпня - в Сімферополі.

Передбачається, що за результатами цих заходів будуть зібрані і узагальнені пропозиції громадян до проекту Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: