Донецьк вирішив позичити на транспорт до Євро-2012

Середа, 11 серпня 2010, 16:39

Донецьк в 2010 році має намір залучити кредит у розмірі 350 млн. гривень на закупівлю автобусів і тролейбусів для підготовки та проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу міського голови Донецька.

Згідно із повідомленням, рішення про залучення запозичень міськрада ухвалила 10 серпня.

Процентна ставка за кредитом складе 14,8% річних. Термін погашення основної суми боргу - не пізніше 30 квітня 2013 року.

Реклама:

Крім закупівлі автобусів і тролейбусів, за рахунок кредиту Донецьк планує спрямувати кошти для підтримки електротранспорту, здійснити компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян, школярів, студентів, кадрових донорів та багатодітних матерів.

Як повідомлялося, Державною програмою підготовки проведення в Україні Євро-2012 передбачається на умовах фінансового лізингу оновити 985 автобусів та тролейбусів у містах, що приймають чемпіонат, в тому числі в Донецьку - близько 160 одиниць.

У 2010 році уряд має намір у рамках підготовки до Євро-2012 виділити 2 млрд. гривень містам, які приймають чемпіонат, в якості компенсації за кредитами для закупівлі автобусів і тролейбусів.

В тендерах на поставку автобусів і тролейбусів в міста, що приймають Євро-2012, планують брати участь всі українські виробники автобусів і тролейбусів.

В Україні автобуси і тролейбуси випускають корпорація "Богдан" та Львівський автобусний завод, тільки автобуси - корпорації "УкрАВТО" та "Еталон".

Остання в четвертому кварталі 2010 року має намір розпочати складання білоруських тролейбусів у Чернігові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: