В Тернополі передрікають тотальне зубожіння

Вівторок, 10 серпня 2010, 20:44

Тернопільська міська рада вимагає від влади скасувати рішення про збільшення тарифів на газ для населення та підприємств теплоенергетики.

Про це йдеться у зверненні до президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова і спікера Володимира Литвина, прийнятій на засіданні міськради з ініціативи фракції Української народної партії, повідомляє агентство "УНІАН".

У заяві вказано, що депутатський корпус засуджує підвищення тарифів на газ на 50% для населення.

"Ми переконані, що таке суттєве підвищення ціни на газ боляче вдарить по малозабезпечених громадянах України, сприятиме знищенню середнього класу та стане для українців справжнім грабунком у вигляді чергового росту цін у житлово-комунальній сфері та на всьому ринку", - наголошують депутати.

Реклама:

Вони вказують, що замість проведення реформ у сфері житлово-комунального господарства та енергетики "уряд продовжує нарощувати систему неефективних субсидій, а проурядова більшість більш ніж вдвічі скорочує витрати на реформування енергетичної сфери та сфери ЖКГ".

"Ми переконані, що така турбота про малозабезпечених громадян з боку уряду є нічим іншим, як черговим фарсом", - зазначається в заяві.

"Адже ніякі субсидії не компенсують неминучого подорожчання більшості товарів та послуг. Як наслідок - українців чекає тотальне зубожіння. І в першу чергу - пенсіонерів", - уточнюють депутати міськради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!