Бродський взявся за аптеки

Вівторок, 10 серпня 2010, 18:00

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва ініціює посилення відповідальності аптек за порушення ліцензійних умов.

Про це на робочій зустрічі домовилися представники Держкомпідприємництва, МОЗ, МВС та фармацевтичного бізнесу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу комітету.

Згідно із повідомленням, сторони домовилися, що якщо в аптеці будуть зафіксовані порушення при продажу наркотичних лікарських засобів, то за рішенням суду аптека буде позбавлена ліцензії.

Те ж саме чекатиме і аптеки, які будуть продавати рецептурні препарати без рецепта.

Реклама:

"У нас зараз аптеки, якщо вони порушили ліцензійні умови з торгівлі наркотичними лікарськими засобами, їх лише позбавляють права ними торгувати. Упевнений, що таку аптеку потрібно карати жорсткіше, її взагалі слід позбавляти ліцензії на роботу", - підкреслив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

За інформацією МВС, подання на скасування ліцензій тих аптек, де під час останньої перевірки були виявлені суттєві порушення, залишаються не виконаними.

За словами Бродського, МВС повинне контролювати, щоб рецептурні лікарські засоби продавалися виключно за рецептами.

Цей пункт також буде вписаний в ліцензійні умови.

На нараді також обговорювали питання скорочення ліцензованих видів робіт у медичній галузі, стан контролю за продажем наркотичних лікарських засобів.

На перспективу учасники зустрічі також поставили питання про можливе запровадження ПДВ на медпрепарати одночасно з реалізацією концепції страхової медицини.

Для реалізації напрацьованих під час наради рішень була створена робоча група з представників Держкомпідприємництва та фармацевтичного бізнесу.

Бродський також закликав виробників, імпортерів і реалізаторів ліків створити раду працівників фармацевтичної галузі, яка б оперативно реагувала на виклики та проблеми ринку, знаходила оптимальні рішення, які враховували б інтереси і бізнесу, і споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!