"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Покупець "Луганськтепловозу" досі не віддав гроші

Вівторок, 10 серпня 2010, 17:05

Російська керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" все ще не перерахувала гроші за придбаний 15 червня держпакет акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу Фонду державного майна.

У свою чергу близьке до Кабінету міністрів джерело повідомило агентству, що сторони продовжують вести "важкі" переговори.

За його словами, ситуація залишається невизначеною, у тому числі і у зв'язку з тим, що прем'єр-міністр Микола Азаров, про домовленості з яким заявляє російська сторона, нині перебуває у відпустці.

Реклама:

Раніше ФДМ заявив, що повідомив "Брянський машинобудівний завод" про нарахування пені за невчасну оплату придбання 76% акцій "Луганськтепловозу".

Як повідомлялося, 19 липня 2006 року Фонд держмайна уперше оголосив конкурс з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

23 березня 2007 року ФДМ визнав "Керуючу компанію "Брянський машинобудівний завод", яка входить до російського "Трансмашхолдингу", переможцем конкурсу: пакет було продано за 292,505 млн. гривень.

У жовтні 2009 року реєстратор цінних паперів "Центр-Реєстратор" списав 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз" з рахунку КК "Брянський машинобудівний завод" і зарахував їх на рахунок Фонду держмайна.

Акції були зараховані на рахунок ФДМ на підставі рішення Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.

31 березня 2010 року Фонд державного майна повторно оголосив про проведення приватизаційного конкурсу з продажу держпакету "Луганськтепловозу".

15 червня 2010 року "Брянський машзавод" знову придбав 76% акцій "Луганськтепловозу" за 410 млн. гривень.

Кабінет міністрів своїм розпорядження № 1501 від 21 липня 2010 року доручив ФДМ укласти мирову угоду з покупцем "Луганськтепловозу" - "Брянським машзаводом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!