Азаров планує повернути російський кредит до кінця року

Вівторок, 10 серпня 2010, 15:36

Кабінет міністрів планує в четвертому кварталі 2010 року погасити бриджевий кредит у розмірі 2 млрд. доларів, залучений у червні у російського банку ВТБ.

Про це ідеться у технічному меморандумі української влади і Міжнародного валютного фонду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, передбачається, що в третьому кварталі Україна здійснить розміщення єврооблігацій на 1,3 млрд. доларів, а також отримає 0,15 млрд. доларів від ЄС і 0,3 млрд. доларів від ЄБРР.

У четвертому кварталі очікується надходження 0,5 млрд. доларів від Світового банку і 0,3 млрд. доларів від ЄС.

Реклама:

Крім того, в третьому четвертому кварталі Київ розраховує отримати ще по 0,1 млрд. доларів іншого проектного фінансування.

Як повідомлялося, Україна на початку червня отримала від російського ВТБ 2 млрд. доларів як бридж-кредит перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ.

Умови залучення цього короткострокового фінансування офіційно не розголошувалися.

Передбачалося, що обсяг випуску 10-річних євробондів складе також 2 млрд. доларів.

Однак після проведення road show в першій половині липня український Мінфін повідомив, що вирішив не розміщувати євробонди, враховуючи існуючі джерела фінансування і стан ліквідності.

МВФ вирішив відновити кредитне співробітництво з Україною за новою програмою stand-by на 10 млрд. SDR, або 15,35 млрд. доларів за поточним курсом, у кінці липня.

Київ уже отримав перший транш у розмірі 1,25 млрд. SDR.

У випадку успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу, Фонд виділить Україні наприкінці листопада ще 1 млрд. SDR.

У той же час експерти припускають, що у разі затримки з виділенням чергового траншу МВФ кредит ВТБ може бути пролонгований.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!