"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров чекає інтересу Європи до української труби

П'ятниця, 9 липня 2010, 20:14

Перші результати переговорів між Україною і ЄС щодо безвізового режиму можуть з'явитися в листопаді.

Про це заявив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей під час зустрічі з прем‘єром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Переговори йдуть досить динамічно, трошки складніше йдуть переговори з торгових питань, але я сподіваюсь, що всі невирішені питання ми розв'яжемо", - зазначив Ван Ромпей.

Він уточнив, що в питанні надання Україні безвізового режиму "виходимо за завершальний етап".

Реклама:

В свою чергу Азаров підкреслив, що у п'ятницю в Брюсселі завершується черговий раунд переговорів на рівні експертів між Україною і ЄС про створення зони вільної торгівлі.

"Ми зацікавлені, щоб це дійсно була угода про вільну торгівлю, щоб Україна не стикалася з різними обмеженнями, квотами, як це є зараз. Наприклад, у  переговорах про сільськогосподарську продукцію", - сказав глава уряду.

Прем'єр закликав ЄС взяти активну участь у модернізації української ГТС: "Для нас надзвичайно важливою є участь ЄС в модернізації нашої газотранспортної системи".

"Нещодавно наш міністр палива та енергетики зустрічався з комісаром по енергетиці ЄС - наші пропозиції знаходяться у вас на робочому столі. Ми чекаємо на вашу відповідь", - зазначив Азаров.

Крім того, президент Європейської Ради додав, що продовження програми стенд-бай між Україною та МВФ є позитивним сигналом, який дає ЄС можливість надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі 600 млн. євро.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!