"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коаліція хоче змусити багатих допомагати бідним

П'ятниця, 9 липня 2010, 16:22

Нова редакція проекту Податкового кодексу для всенародного обговорення може бути представлена вже до кінця наступного тижня.

Про це повідомив лідер Компартії Петро Симоненко в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

За його словами, дане рішення було прийняте 8 липня на засіданні ради коаліції, на якому обговорювалися зміни до проекту Податкового кодексу, прийнятого парламентом у першому читанні.

Симоненко повідомив, що на раді активно обговорювалося введення диференційованого податку, яке підтримує і президент Віктор Янукович.

Реклама:

"Йдеться про те, щоб багаті люди забезпечували підтримку незаможних шляхом перерозподілу свого доходу", - пояснив комуніст.

Крім того, учасники засідання домовилися про впровадження податкових канікул для новостворених підприємств та пільг для інвестиційних проектів.

"Ми виробили такий підхід: для нового підприємства, якщо воно завозить обладнання, даємо нульову ставку ПДВ і на рік звільняємо його від платежів до отримання прибутку", - сказав Симоненко.

Лідер комуністів повідомив, що на засіданні була підтримана його ініціатива про розгляд питання щодо зміни кредитної ставки НБУ та комерційних банків.

"Так, може, якийсь податок за величиною ми не змінимо, але якщо замість 25% кредитної ставки дамо 5% - це вже буде корисно для нашого виробника", - сказав він.

Крім того, зазначив Симоненко, рада коаліції підтримала його пропозицію про те, щоб пропонований податок на нерухомість не торкався приватизованих квартир, побудованих за радянських часів.

За інформацією видання, податком на нерухомість будуть обкладатися квартири площею від 100 кв. метрів і будинки площею від 200 кв. метрів. Плата за "зайві" метри, як розповів співрозмовник газети, обговорюється в межах "від 1 до 10 гривень".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!