"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко: Росія поетапно поглинає Україну, влада робить бізнес

П'ятниця, 9 липня 2010, 10:08

Екс-прем'єр, лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що влада Віктора Януковича встановлює авторитаризм і сприяє поглинанню України Росією.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі".

Тимошенко зазначила, що Україна "була певною базою для розбудови справжньої демократії в пострадянському просторі" і "певним чином визначає стан справ" у своєму регіоні - але "усе це сьогодні крок за кроком втрачає сенс, з приходом нової влади".

"Нова політика перезавантаження США стосовно Росії не може виключати Україну із списку стратегічних партнерів західного демократичного світу, і ця нова політика перезавантаження не може вибудовуватися за рахунок байдужого ставлення Заходу до початку встановлення авторитарних тенденцій в Україні", - заявила лідер БЮТ.

Реклама:

"Так само не може Захід заплющувати очі на те, що сьогодні зник баланс у відносинах Росії та України. Сьогодні ми є свідками поступового, поетапного поглинання України, і, власне, це передує, на мій погляд, більш ризикованим наслідкам для України, які стосуються політичного суверенітету", - додала Тимошенко.

"Я не хочу, щоб зараз мої слова сприймалися як агресивна політика проти Росії. Категорично ні! Але нова влада розглядає взаємини з Росією як спільний великий бізнес. І саме тому є фундаментальний перекіс у бік російських національних інтересів і російських стратегічних планів. За рахунок українських, безумовно", - наголосила екс-прем'єр.

За її словами, "метод поглинання на сьогодні вже обраний і публічно проголошений - це створення спільних підприємств між Росією і Україною по всіх ключових напрямках розвитку нашої держави".

"У всіх цих СП, які планується створити найближчим часом, є вагома приватна складова, в тому числі і представників української влади. І моє звернення сьогодні до західного демократичного світу таке: чому геополітичні розстановки сьогодні вищі за цінності, які проголошують західні демократії?", - заявила Тимошенко.

Вона сподівається, що західний демократичний світ не буде "сповідувати подвійних стандартів в системі розбудови справжніх цінностей у світі".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: