"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова взялися за хіміків

Четвер, 8 липня 2010, 11:48 -

Міністерство промислової політики розробило Концепцію державної цільової економічної програми розвитку та реформування хімічної галузі України на 2011-2022 роки.

Це та інші питання обговорювалися на нараді з керівниками провідних вітчизняних підприємств у міністерстві, повідомляє прес-служба Мінпромполітики.

За словами міністра промислової політики Дмитра Колєснікова, хімічна галузь на сьогодні потребує реформування, насамперед шляхом інноваційно-інвестиційної політики.

Реклама:

"Інвестиційна діяльність - надзвичайно важлива складова успішного розвитку хімічної галузі. Ми повинні прийняти важливі рішення для підвищення інвестиційної привабливості хімічної галузі України, для того, щоб власники продовжували вкладати кошти у власне виробництво", - наголосив Колєсніков.

В ході наради була представлена Концепція, розроблена за принципом державно-приватного партнерства, фінансового та адміністративно-регулятивного сприяння з боку держави.

За прогнозами експертів, реалізація Державної цільової економічної програми розвитку та реформування хімічної галузі України на 2011-2022 роки дозволить збільшити частку продукції хімічного комплексу в загальному випуску продукції переробної промисловості до 8-9% і стабілізувати середньорічний темп приросту товарного виробництва на рівні 5-6% у 2013-2022 роках.

Також передбачається зменшити енергоємність виробництв за рахунок комплексного впровадження енергозберігаючих технологій (на 22-25% у період до 2022 року), скорочення обсягу шкідливих викидів підприємств у навколишнє середовище на 15-20% до 2022 року та підвищення продуктивності праці (виробництво продукції у вартісних показниках на одного працюючого) в період до 2022 року на 20-25% порівняно з 2009 роком.

Міністр доручив створити робочі групи, фахівці яких працюватимуть над пропозиціями до Програми, і вже до 21 липня проведуть свої перші засідання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: