Міжнародні інституції побачили законодавчі обмеження для іноземних інвестицій в Україні

Четвер, 8 липня 2010, 10:12

Група Світового банку, до якої входять щонайменше шість міжнародних інвестиційних організацій на кшталт ЄБРР, Багатостороннього агентства гарантій інвестицій, відзначає законодавчі обмеження для іноземних інвестицій в Україні.

Про це ідеться у звіті, який містить дані стосовно законодавчого забезпечення прямих іноземних інвестицій у майже 90 країнах світу, передає Радіо "Свобода".

У звіті наголошено, що надмірні обмеження і застарілі закони перешкоджають прямим іноземним інвестиціям у багатьох країнах світу, що гальмує розвиток економік, особливо у період глобальної кризи.

У більшості первинних і виробничих секторів України діють правила повної відкритості для іноземних інвестицій, зазначає Група Світового банку.

Реклама:

Але є галузі в Україні на кшталт телекомунікацій, газет і видавничої справи в цілому, де існують серйозні обмеження для доступу прямих іноземних інвестицій.

Тоді як для виробничих секторів в Україні індикатор "Інвестування через кордони" рівний 100%, то в українських ЗМІ лише 15%, у видавничий справі - 30%, а у повітряному транспорті України - лише 50%.

Для реєстрації в Україні іноземної компанії з обмеженою відповідальністю необхідно провести понад десяток процедур і це забирає щонайменше місяць.

Це значно довше, аніж у середньому в країнах Європи і Середньої Азії, але швидше, аніж за середніми світовими показниками.

У звіті Групи Світового банку також зауважені значні обмеження на прямі іноземні інвестиції в аграрному секторі України, оренду землі, її суборенду.

Тут також наголошено, що земельний кадастр України ще не затверджений остаточно на державному рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!