"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЗ готова видати три ліцензії на 3G

Четвер, 8 липня 2010, 09:26

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) планує оголосити конкурс на видачу ліцензій на зв'язок "третього покоління" (3G) у вересні 2010 року.

Про це представники НКРЗ заявили під час робочої зустрічі з українськими операторами зв'язку у середу, пише газета "Дело".

Як повідомив начальник департаменту регуляторно-правового забезпечення "Київстар" Андрій Осадчук, нині йде розробка технічної документації для конверсії (переклад з військового у цивільне користування) UMTS-частот, які використовуються для зв'язку цього стандарту.

При цьому, якщо раніше НКРЗ мала намір продавати по одній ліцензії кожні півроку, то зараз плани помінялися. Зараз Комісія планує одночасно видати три ліцензії.

Реклама:

Як відомо, раніше багато гравців ринку висловлювали побоювання, що якщо регулятор буде видавати ліцензії послідовно (по одній раз на півроку), переможець першого конкурсу буде докладати максимум зусиль для блокування проведення наступних, таким чином забезпечуючи собі тимчасову конкурентну перевагу.

2009 року на участь у конкурсі подали "Київстар", "МТС-Україна" і "Астеліт" (ТМ life:)).

Нині єдиним власником ліцензії на зв'язок третього покоління є держмонополіст "Укртелеком". Він отримав її поза конкурсом у 2005 році.

Це забезпечило йому лідерство в сегменті надання послуг 3G-зв'язку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!