"Нафтогаз" не збирається везти в Україну єгипетську нафту

Середа, 7 липня 2010, 14:30

НАК "Нафтогаз України" не має наміру транспортувати в Україну нафту, видобуту на свердловині Gharadig, яку "Нафтогаз" експлуатує відповідно до Концесійної угоди з Єгиптом та Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією (ЄГНК).

Про це пише "Обком" із посиланням на управління у зв'язках з громадськістю "Нафтогазу".

"На сьогодні транспортування нафти, видобутої в Єгипті, в Україну не планується, видобута нафта накопичується в резервуарах ЄГНК", - наголошується в повідомленні.

У компанії зазначають, що нині розпочатий так званий ранній видобуток, або дослідно-промислова розробка вуглеводнів на родовищі Gharadig, відкритому фахівцями "Нафтогазу".

Реклама:

Крім того, компанія вже подала документи до Міністерстванафтової промисловості Єгипту про затвердження комерційного відкриття родовища Gharadig.

"Планується через місяць отримати документальне підтвердження комерційного відкриття. Після цього, добута на родовищі HG нафта буде реалізовуватися на внутрішньому ринку Єгипту відповідно до паїв учасників концесійної угоди", - наголошується в повідомленні.

Всього в результаті пошуково-розвідувального буріння "Нафтогаз" відкрив 3 родовища вуглеводнів: Gharadig, Western Gharadig-2 і Karima.

Як повідомлялося, 13 грудня 2006 року "Нафтогаз" і Єгипетська генеральна нафтова компанія (ЄГНК) підписали концесійну угоду на пошук, розвідку та розробку родовищ нафти і газу на східній території блоку Алам Ель Шавіш Іст у Західній пустелі Єгипту.

Згідно з умовами угоди, період геологорозвідувальних робіт триватиме до 13 грудня 2011 року.

Компанія відкрила три родовища вуглеводнів на цьому блоці.

Зокрема, в процесі геологорозвідки було пробурено 8 свердловин, у тому числі 6 пошукових і 2 розвідувальні.

У квітні 2010 року "Нафтогаз України" розпочав комерційний видобуток нафти на території блоку Алам Ель Шавіш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!