Кредитор Укрпромбанку увійде до Дельта Банку

Середа, 7 липня 2010, 10:37

Блокуючий пакет акцій Дельта Банку у вересні отримає американська фінансова корпорація Cargill, яка активно видавала торговельне фінансування українським підприємствам і банкам.

На думку експертів, ця угода є умовою переведення до Дельта Банку ліквідних активів Укрпромбанку, який винен Cargill кредити на 85 млн. доларів, пише газета "Коммерсант-Україна".

За інформацією видання, днями Дельта Банк повідомив Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку про намір провести додаткову емісію акцій на 317 млн. гривень - до 827 млн. гривень

Брати участь у купівлі акцій буде не тільки офіційний власник 100% акцій - бізнесмен Микола Лагун, але й американська компанія Cargill Financial Services International.

Реклама:

Розміщення акцій пройде в два етапи - з 1 по 18 вересня.

"У них (Cargill) буде міноритарний пакет, але більше 25% акцій", - повідомив виданню Лагун.

Він упевнений, що великий досвід кредитування і клієнтська база Cargill дозволить банку зайняти більшу частку ринку.

"Ми стаємо універсальним банком і збираємося розвивати не тільки роздріб. Вирішили залучити партнера, який дасть синергію", - сказав він.

Експерти вважають, що залучення Дельта Банком компанії Cargill в якості партнера є частиною операції з переведення у "Дельту" ліквідних активів "Укрпрома" на 3,1 млрд. гривень.

Тим не менше, експерти позитивно оцінюють появу Cargill у капіталі банку.

"Входження будь-якого поважного західного фонду в капітал українського банку - це дуже хороший знак того, що після кризи повертається інтерес до нашого фінансового сектору", - підкреслив директор інвестиційно-банківського департаменту ІК "Dragon Capital" Максим Нефьодов.

ПАТ "Дельта Банк" зареєстроване 15 лютого 2006 року, відповідно до класифікації НБУ входить до групи великих банків.

Власником 100% акцій "Дельта Банку" є бізнесмен і голова наглядової ради банку Микола Лагун.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: