Поляки передумали купувати Nemiroff

Середа, 7 липня 2010, 10:11

Польський алкогольний холдинг Central European Distribution Corporation (CEDC) відмовився від ідеї покупки українського виробника алкоголю Nemiroff.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на перс-службу CEDC.

За результатами проведеного аналізу польська компанія вирішила, що нині така угода не відповідала б її інтересам, наводиться в прес-релізі висловлювання CEO CEDC Уільма Кері.

"Ми вклали понад 1,5 млрд. доларів протягом останніх трьох років у Росії і розраховуємо максимізувати віддачу від цих інвестицій. Ми вважаємо, що в наступні 3-5 років маємо міцні лідируючі ринкові позиції для участі в зростанні ринку в цьому регіоні, наш менеджмент і далі буде концентрувати зусилля на тому, щоб максимізувати ці можливості", - сказав він.

Реклама:

Кошти, отримані від продажу дистриб'юторського бізнесу в Польщі, які передбачалося витратити на покупку Nemiroff, будуть спрямовані на максимізацію віддачі від вже зроблених інвестицій, збільшення дивідендів і зниження боргового навантаження, говориться в повідомленні CEDC.

Крім того, буде розглянута можливість часткового викупу акцій, а також реалізації опціону на купівлю додаткових акцій Whitehall.

В останні місяці в пресі повідомлялося, що CEDC, яка на початку року офіційно повідомила про свій інтерес до Nemiroff, вже близька до угоди, і 80% акцій української компанії можуть бути продані їй за 400 млн. доларів (раніше називалися також 300 млн. доларів).

У той же час головною перешкодою для угоди називався брак коштів у CEDC, яка не так давно уклала велику угоду щодо купівлі активів у Росії.

Холдинг Nemiroff виробляє продукцію на двох лікеро-горілчаних заводах у Немирові Вінницької області.

Також здійснюється розлив продукції в Росії на потужностях ВАТ "Лікеро-горілчаний завод "Ярославський".

За підсумками 2009 року обсяг виробництва продукції під брендом Nemiroff збільшився на 6,5% в порівнянні з 2008 роком - до 8,2 млн. дал. Лідером за зростанням продажу стала Польща.

На внутрішньому ринку, в Україні, обсяг продажів Nemiroff за 2009 рік збільшився на 10,5% і склав 4,4 млн. дал.

CEDC належать бренди Zubrowka, "Зелена марка", Bols, "Парламент", "Журавлі", Royal, Soplica.

CEDC займається також дистрибуцією в регіоні понад 700 світових брендів, серед яких Remy Martin, Jagermaster, Metaxa, Jim Beam, Guiness.

У липні 2009 року CEDC придбала "Російський алкоголь" у холдингу "Промислові інвестори".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: