"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Держфінпослуг придумали, як погасити безнадійні борги кредитних спілок

Середа, 7 липня 2010, 09:09

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) ініціює створення державної факторингової компанії для забезпечення погашення безнадійної заборгованості перед вкладниками проблемних кредитних спілок.

Про це заявив голова Держфінпослуг Василь Волга, повідомляє агентство "УНІАН".

"Механізм, який запропоновано, це створення державної факторингової компанії, яка викуплятиме у громадян права вимоги до кредитних спілок, які регулятор віднесе й кваліфікує як безнадійну заборгованість", - сказав він.

За словами голови Держфінпослуг, планується, що в держбюджеті на 2011 рік на ці цілі буде передбачено 1,5 млрд. гривень.

Реклама:

"Буде створено державне підприємство при Держфінпослуг, це держпідприємство наступного року отримає безпроцентний кредит із держбюджету в розмірі 1,5 млрд. гривень. Держпідприємство викуплятиме права вимоги у громадян до кредитної спілки у розмірі тіла депозиту без відсотків, оскільки не потягне (виплату відсотків) зараз державний бюджет", - сказав Волга.

"Це відбуватиметься з одночасним отриманням права вимоги цим державним підприємством від кредитної спілки до її боржників. Далі ця факторингова компанія повинна працювати, вживаючи заходи для того, щоб отримати від боржників гроші й ці гроші повернути до державного бюджету", - пояснив він.

Волга зазначив, що якщо запропонована схема буде підтримана владою, то виплата компенсацій вкладникам проблемних кредитних спілок може початися вже в січні 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: