Міжнародним фінустановам відмовили у випуску гривневих облігацій

Вівторок, 6 липня 2010, 19:51
Парламент відмовився дозволити міжнародним фінансовим організаціям випускати гривневі облігації в Україні.

За прийняття в першому читанні законопроекту № 3450 проголосували 198 нардепів при мінімально необхідних 226, передає агентство "Українські новини".

У пояснювальній записці до законопроекту наголошувалося, що в умовах ситуації, яка склалася на фондовому ринку України, необхідно створити умови для залучення інвестиційних ресурсів в економіку України.

При цьому, залучення коштів міжнародними фінорганізаціями шляхом емісії на території України облігацій у гривні, дозволило б збільшити обсяг інвестицій в економіку країни.

Даний законопроект передбачав внесення змін до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" щодо коригування визначення "емітент" в частині доповнення переліку емітентів міжнародними фінансовими організаціями.

Реклама:

Також документ передбачав доповнення переліку емісійних цінних паперів і боргових цінних паперів новим видом цінних паперів - облігаціями міжнародних фінансових організацій (облігації МФО).

Крім того, пропонувалося доповнити цей закон новою статтею, яка б регулювала процедуру здійснення емісії та розміщення міжнародними фінансовими організаціями облігацій МФО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!