У Азарова хочуть, щоб банки кредитували авіапром

Вівторок, 6 липня 2010, 18:50

Основне завдання авіапрому налагодити масштабний серійний випуск літаків.

Про це заявив на нараді з питань розвитку галузі перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, всі інші питання, у тому числі реструктуризація та погашення старих боргів підприємств галузі, другорядні і повинні лише забезпечувати досягнення головної мети.

"Тільки тоді, коли кожен з авіабудівних заводів вийде на мінімальний рівень виробництва - 10 літаків на рік, вони зможуть обслуговувати існуючі борги. Тільки в цьому випадку ми припинимо постійно перекладати ці проблеми на держбюджет", - заявив Клюєв.

Реклама:

Він підкреслив, що держава допоможе авіапрому отримувати кредити у приватних банках під уже підписані контракти, компенсуючи відсотки по них з держбюджету.

Віце-прем'єр доручив відповідним міністерствам і відомствам підготувати законопроект про внесення змін до держбюджету для виділення коштів на ці цілі.

Також він повідомив, що Мінпромполітики отримало доручення проаналізувати всі підписані підприємствами авіапрому контракти з виробництва авіаційної продукції і підготувати пропозиції для вітчизняних банків.

Перший віце-прем'єр також поставив завдання до кінця тижня розробити відповідні рішення уряду про звільнення від сплати ввізного мита та ПДВ підприємств авіапрому при ввезенні комплектуючих для виробництва авіаційної техніки.

Крім цього, за підсумками наради ряду міністерств і відомств доручено розробити низку заходів щодо відродження в Україні системи підготовки кадрів для авіаційної промисловості та розвитку галузевої науки.

Серед іншого йдеться про створення тренувальної бази підготовки пілотів для керування літаками вітчизняного виробництва, зокрема, фінансування за державний рахунок створення відповідних тренажерів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: