Тігіпко розповів, куди пустить гроші МВФ

Вівторок, 6 липня 2010, 12:24

Реалізація угоди з МВФ у рамках нової програми stand-by дозволить Україні провести податкову і бюджетну реформи, дерегуляцію підприємницької діяльності та реформу фінансового сектору.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, якого цитує його прес-служба.

Зокрема, за його словами, буде посилена незалежність НБУ, збільшені повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і проведений ще один етап рекапіталізації українських банків.

"Реалізація цієї угоди дозволить на найближчі три роки стабілізувати фінансове становище країни і залучити в Україну додаткові іноземні інвестиції", - заявив Тігіпко, зазначивши, що величезну роль у досягненні компромісу з парламентерами від МВФ зіграв візит в Україну державного секретаря США Хілларі Клінтон.

Реклама:

Вона підтвердила стратегічний рівень партнерства України і США, що стало важливим сигналом для МВФ до закінчення складних багатомісячних переговорів про відновлення співпраці з Україною.

Також Тігіпко переконаний, що співпраця з МВФ дозволить державі і приватним українським позичальникам різко знизити вартість зовнішніх позик.

Крім того, будуть розблоковані переговори про виділення фінансування з Світовим банком, Європейським Союзом і ЄБРР.

"Адже для іноземних кредиторів угода з МВФ стане сигналом того, що економіка країни готова до цільового використання іноземних інвестицій", - наголосив він.

Як повідомлялося, на початку червня МВФ заявив про готовність виділити Україні новий кредит на 10 млрд. SDR (14,92 млрд. доларів) у рамках нової програми stand-by, розрахованої на 2,5 роки.

Підсумкове рішення щодо виділення чергових траншів кредиту буде прийнято в кінці липня радою директорів МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!