Тимошенко каже, що МВФ занадто щедрий

Вівторок, 6 липня 2010, 08:58

Україні не потрібен кредит Міжнародного валютного фонду в розмірі 15 мільярдів доларів.

Таку думку озвучила лідер БЮТ Юлія Тимошенко у понеділок в ефірі телеканалу ICTV.

"Максимум, що треба сьогодні Україні по балансам - це 3-5 мільярдів доларів", - сказала вона.

"Коли просять 15 мільярдів, то з них вже точно розрахували, що прокредитують "Нафтогаз", - впевнена Тимошенко.

Реклама:

Політик нагадала, що її уряд "в розпал кризи, в самих неймовірних умовах від МВФ взяв 4,7 мільярда доларів": "Це тоді, коли весь світ економічно і фінансово валився".

"Тоді Партія регіонів досить ретельно нас критикувала за те, що ми взагалі співпрацюємо з МВФ, і казали, що зовсім грошей в кризу не потрібно. Сьогодні вони хочуть попросити у фонда майже 15 мільярдів доларів", - заявила вона.

"Якщо в кризу ми обійшлися 4,7 мільярдами доларів, то навіщо 15 тоді, коли, як кажуть, економіка вже стає на ноги?", - додала лідер БЮТ.

Тимошенко повідомила, що звернулася до МВФ "з пропозицією, що поки українська влада відповідно до процедур, передбачених законом, не відмовиться виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, не надавати кредит, а надати тоді, коли цей дисбаланс буде знятий".

"Кредит МВФ конче потрібний, але не на те, щоб віддати 5,4 міліарди доларів на цю корумповану групу, і не для того, щоб потім ці 5,4 мільярди віддавати за рахунок кровних грошей держави", - заявила вона.

Політик зазначила, що "це найдешевші гроші, які можна отримати в світі для України".

"Для прикладу я вам скажу, що гроші МВФ в рік коштують трошки більше ніж 2% річних. А 4 мільярди доларів, які отримав уряд Миколи Азарова у Росії, коштує 6,7%", - уточнила вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: