"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Брюссель не отримував пропозицій будувати нову трубу

Понеділок, 5 липня 2010, 19:26
Європейська комісія не отримувала пропозицій від Києва ні відносно будівництва нового газопроводу, ні щодо створення тристороннього підприємства з модернізації вже існуючого.

Про це заявила представник єврокомісії Марлен Холзнер, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я можу сказати, що ми не отримали цих пропозицій - ні про будівництво нового газопроводу, ні щодо модернізації вже існуючого", - сказала вона.

Холзнер нагадала, що раніше ЄК із засобів масової інформації дізналася і про ініціативу створення міжнародного газотранспортного консорціуму за участю Росії, "але це також не було офіційно оформлено".

"Ми дізналися про це з преси, і ми сказали те ж саме, що якщо ми і будемо приєднуватися, ми можемо говорити і коментувати тоді, коли нам будуть відомі деталі", - підкреслила представник ЄК.

Реклама:

Крім того, Холзнер зазначила, що такі пропозиції повинні бути вивчені і представниками європейського бізнесу з точки зору доцільності, а також бути сумісні із законодавством ЄС.

Як повідомлялося, Україна запропонувала Росії та Євросоюзу чергову альтернативу проекту South Stream - створити спільне підприємство для будівництва нових газопроводів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!