"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ чекає від України підвищення цін на газ і пенсійної реформи

Понеділок, 5 липня 2010, 19:08

МВФ готовий відновити кредитне співробітництво з Україною при підвищенні владою внутрішніх цін на газ і проведення пенсійної реформи.

Про це повідомляє Мінфін, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Щодо умов, які висунув МВФ: утримання дефіциту сектору загальнодержавного управління на певному рівні, підвищення цін і тарифів на газ, проведення податкової та пенсійної реформ", - вказується в повідомленні Мінфіну.

За підсумками переговорів між урядом і МВФ узгоджені остаточні редакції проектів листа про наміри, меморандуму про економічну і фінансову політику, технічного меморандуму.

Реклама:

"Це погодження документів є передумовою для затвердження програми stand-by та продовження співпраці з МФВ в рамках вказаної програми", - говориться в повідомленні.

Відомство підкреслює, що засідання ради директорів МВФ очікується в кінці липня 2010 року.

Мінфін також відзначає, що загальна сума нової кредитної програми з МВФ планується на рівні SDR 10 млрд., тобто 14,9 млрд. доларів за поточним курсом SDR / $ 1.

Термін вибірки коштів - 29 місяців.

Очікувана ставка по кредитним коштам буде плаваючою, плюс маржа МВФ.

"Кошти МВФ можуть бути направлені до Національного банку України для підтримки на належному рівні золотовалютних резервів або на рахунки Держказначейства з обов'язковим виконанням умови про їх використання лише для врегулювання питань погашення зовнішньої заборгованості уряду", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, місія МВФ буде пропонувати Раді директорів виділити Україні позику в 14,9 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!