Хеловін від депутатів обійдеться Україні в мільярд

Понеділок, 5 липня 2010, 15:53

На проведення чергових місцевих виборів, які заплановані на 31 жовтня, знадобиться понад 1 млрд грн.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я не хочу вас лякати, однак це будуть більші витрати й не від хорошого життя - ці витрати можуть бути понад 1 млрд грн", - заявив він на прес-конференції в понеділок.

При цьому Магера підкреслив, що на теперішній момент діє закон про місцеві вибори в старій редакції, а його нова редакція ще перебуває на розгляді в комітетах у ході підготовки до другого слухання.

Реклама:

"Як тільки законодавець визначиться з тим законом, який буде регулювати проведення місцевих виборів, ми можемо буквально протягом декількох днів подати нашу остаточну пропозицію по фінансуванню цих виборів", - заявив заступник голови ЦВК.

При цьому він підкреслив, що близько 80% витрат на будь-які вибори становить заробітна плата територіальних членів виборчої комісії й що, згідно з діючим законодавством, вона не може бути нижчою за мінімальну.

Магера також заявив, що ЦВК уже здійснює низку заходів щодо підготовки виборів, однак "говорити про конкретні заходи ЦВК, думаю, було б передчасно", - додав він.

Зокрема, за його словами, ЦВК із 2006 року відслідковує проведення всіх позачергових і проміжних виборів, і знає, у яких населених пунктах місцеві вибори відповідно до рішення КС проводитися не будуть. За словами Магери, усього не будуть проводитися 856 виборів із близько 20 тис.

За його словами, після чергових місцевих виборів в 2006 році пройшло 856 позачергових виборів у місцеві ради місцевих голів, причому близько 90% з них були виборами сільських голів.

Таким чином, підкреслив Магера, кількість позачергових і проміжних виборів становить мізерну частину від загальної кількості виборів, які повинні пройти 31 жовтня 2010 року.

Зокрема, не будуть проводитися вибори Тернопільської обласної ради й Київської міської ради й Київського міського голови, підкреслив Магера.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!