Теплокомуненерго погасили соту частину боргу перед "Газом України"

Понеділок, 5 липня 2010, 14:26 -

За минулий тиждень підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) зменшили заборгованість за спожитий природний газ приблизно на 1%.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби ДК "Газ України".

"За даними оперативного моніторингу, станом на 2 червня, підприємства ТКЕ сплатили лише 74% від вартості природного газу спожитого з 1 жовтня 2009 року. Заборгованість теплопостачальних підприємств перед ДК "Газ України" за цей період перевищує 2,5 млрд. гривень", - зазначається у повідомленні.

Найбільші борги за газ за цей період накопичили підприємства ТКЕ Донецької (490 млн. гривень), Дніпропетровської (351 млн. гривень), Харківської (279 млн. гривень), Луганської (282 млн. гривень), Одеської (142 млн. гривень), Київської (103 млн. гривень) областей, а також АР Крим (100 млн. гривень).

Реклама:

Борг київської енергокомпанії АЕК "Київенерго" перед ДК "Газ України" залишається незмінним - понад 2 млрд. гривень.

Підприємства ТКЕ трьох областей - Миколаївської, Чернівецької та Полтавської - забезпечили розрахунки на рівні понад 90% за спожитий природний газ.

Водночас у цей період тепловиробники Закарпаття розрахувалися лише на 38%, Луганщини - 45%, Житомирщини - 59%, Севастополя - 55%.

Також у прес-службі зазначають, що підприємства ТКЕ зволікають з погашенням заборгованості за газ, спожитий протягом попереднього опалювального сезону 2008-2009 років.

Сума їх боргу перед ДК "Газ України" за цей період перевищує 1,9 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: