"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дельта Банк отримав частину активів і пасивів Укрпромбанку

Понеділок, 5 липня 2010, 14:12

ТОВ "Укрпромбанк" 1 липня 2010 року завершив переведення частини своїх активів і пасивів у ПАТ "Дельта Банк".

Таким чином, права первинного кредитора за частиною кредитних договорів "Укрпрому" перейшли до "Дельти", повідомляє прес-служба фінустанови.

"Повідомляємо, що з 1 липня 2010 року на підставі приписів Національного банку України, а також керуючись нормами статей 512-519 Цивільного кодексу, до АТ "Дельта Банк" перейшли права первинного кредитора ТОВ "Укрпромбанк" за деякими кредитними договорами", - йдеться у зверненні банку до клієнтів.

"Сьогодні ми отримали додатковий кредитний портфель фізичних осіб зі споживчими кредитами, кредитами під заставу нерухомості та авто в кількості близько 20 тис. клієнтів, а також кредитний портфель юридичних осіб у кількості близько 1000 клієнтів. Крім того, ми продовжуємо активно нарощувати власний портфель кредитів юридичних та фізичних осіб", - наводить прес-служба слова голови Ради директорів Дельта Банку Олени Попової.

Реклама:

За інформацією банку, починаючи з липня 2010 року, колишнім позичальникам Укрпромбанку для погашення кредитів необхідно здійснювати платежі безпосередньо у відділеннях Дельта Банку, надавши паспорт, ідентифікаційний код і номер кредитного договору.

Як повідомлялося, НБУ з 21 січня 2010 року відкликав банківську ліцензію та ініціював процедуру ліквідації Укрпромбанку.

20 квітня ліквідатор Укрпромбанку, з метою належного виконання кредитних зобов'язань перед Нацбанком, оголосив про проведення конкурсу з вибору банку, якому будуть передані активи "Укрпрома" на загальну суму 3 млрд. 98,097 млн. гривень, які перебувають у заставі у НБУ в якості забезпечення за стабілізаційними кредитами і рефінансуванням.

ТОВ "Укрпромбанк" зареєстрований в 1989 році, за рейтингом НБУ входить у першу групу українських банків (група найбільших).

ПАТ "Дельта Банк" зареєстровано 15 лютого 2006, відповідно до класифікації НБУ входить до групи великих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: