"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Горбаль вважає призначення нового керівника Укргазбанку "незвичайним"

Понеділок, 5 липня 2010, 12:23

Губернатор Львівської області Василь Горбаль назвав "незвичайним кадровим рішенням" призначення на посаду керівника Укргазбанку колишнього голови ДПАУ Анатолія Брезвіна.

"Весь попередній шлях Брезвін пройшов у податковій службі. Робота в банку і в податковій відрізняється", - зазначив Горбаль, якого цитує газета "Дело".

Як відомо, Анатолій Брезвін був призначений на посаду голови правління Укргазбанку 8 червня.

На зборах, які відбулися в середині червня, було прийнято рішення про зміну складу наглядової ради банку.

Реклама:

Нову наглядову раду фінустанови, 88% акцій якої належить державі, очолив старий соратник прем'єр-міністра Миколи Азарова Віктор Івченко.

Після двох невдалих спроб провести збори акціонерів 28 і 29 квітня, які успішно зривалися міноритаріями банку та їх представниками, Мінфін вирішив провести збори не на території київського готелю "Президент Готель", де раніше проходили зустрічі, а в будівлі Міністерства фінансів на Подолі.

Через ускладнену процедуру допуску акціонерів на збори частина з них до будівлі так і не потрапила.

Зокрема під будівлею Мінфіну залишилися і представники Василя Горбаля, частка якого в цьому банку, за його ж словами, становить близько 12%.

Нині Горбаль заявив, що через проведення зборів у будівлі Мінфіну не всі міноритарії змогли на них потрапити і "гостро постає питання реального обмеження прав міноритарних акціонерів".

Крім того, губернатор обережно прокоментував свою можливу участь у приватизації банку і діяльність нового керівництва.

"Цілком можливо, що з часом у мене або у моїх партнерів з'явиться інтерес взяти участь у цих процесах. Все залежить від того, наскільки ефективним буде управління цим банком з боку держави. Поки на цей рахунок виникає багато питань", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: