"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова сподіваються отримати гроші від МВФ у серпні

Понеділок, 5 липня 2010, 11:49

Україна може отримати нові кредитні кошти від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у серпні, якщо забезпечить скорочення бюджетного дефіциту.

Про це6 заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"Якщо все буде добре, то гроші Україна може отримати у серпні. Вимога у Фонду одна - максимально зменшити дефіцит бюджету. Ми готові менше витрачати цього року - зараз можна потроху скорочувати фінансування за кожною статтею бюджетних витрат", - сказав він.

За словами Тігіпка, рада директорів МВФ буде вивчати відповідні документи три тижні, після чого винесе рішення.

Реклама:

Віце-прем'єр також повідомив, що у разі відновлення кредитного співробітництва МВФ буде в меншій мірі надавати кошти для фінансування дефіциту бюджету - основна їх частина буде направлятися на поповнення валютних резервів НБУ.

"Фонд як потенційний кредитор вимагає гарантій повернення своїх коштів, оскільки вже з 2012 року нам потрібно буде повертати кредит, який ми отримали в 2008-2009 роках", - додав Тігіпко.

Також Тігіпко підкреслив важливість для країни відновлення кредитного співробітництва з МВФ.

За його словами, надання нових позик стане додатковим захисним заходом в період нестабільного відновлення світової економіки.

"Це - певні гарантії надійності і найбільш дешеві гроші, які ми взагалі можемо отримати", - сказав віце-прем'єр.

Він зазначив, що відновлення співпраці з МВФ є умовою реалізації кредитної програми зі Світовим банком, за якою тільки в 2010 році уряд може отримати близько 800 млн. доларів на покриття дефіциту бюджету, а також отримання фінансової допомоги від Європейського союзу в розмірі 610 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!