Експерти роблять ставку на зростання євро

Неділя, 4 липня 2010, 16:36

Сили, які зумовили зростання євро, ймовірно, продовжать діяти і у наступні тижні, що може забезпечити євро подальшим потенціалом для зростання.

Аналітики, подібні Брайану Кіму з UBS, говорять, що в короткостроковій перспективі пара євро/долар може вирости до 1,27 долара за євро, пише K2Kapital.

Євро, ймовірно, зросте ще більше, перш ніж інвестори оцінять, не чи роблять довгострокові перспективи єврозони, яка все ще страждає від проблем з суверенними боргами, з євро гарного кандидата для продажу.

Нині єдина європейська валюта повинна продовжити рости проти долара та інших основних валют, тому що "євро успішно пережив кілька ризикованих подій, тоді як економічні дані США розчарували", говориться в аналітичній записці UBS.

Реклама:

"Судячи з усього, інвестори готувалися до найгіршого і тепер відчувають полегшення від того, що гіршого не трапилося", - зазначають в інвестбанку.

Євро вдалося значно відновитися після падіння на початку червня до 1,1876 долара, найнижчого рівня з березня 2006 року.

Пара євро/долар досягла піку вище психологічно важливого рівня 1,26, після того як дані щодо числа робочих місць у США, які вийшли у п'ятницю, підсилили побоювання щодо темпів відновлення американської економіки.

Незважаючи на недавнє зростання, єдина європейська валюта в 2010 році торгується з пониженням проти долара приблизно на 12,5%.

Цього тижня євро одержав підтримку з боку більш низького, ніж очікувалося, попиту на короткострокові кредити Європейського центрального банку.

Такі результати дещо послабили побоювання щодо того, що криза суверенного боргу поширитися на фінансову систему регіону.

Успішний аукціон з розміщення іспанських державних облігацій також вселив у інвесторів довіру до єдиної європейської валюти.

Коли довіра інвесторів до європейської банківської системи зросла, вони стали закривати позиції із золота, купуючи євро і продаючи цей метал, що, ймовірно, також вчинило підвищений тиск на єдину європейську валюту, вважає валютний аналітик MF Global в Чикаго Джессіка Ховерсен.

Тим часом останні дані із США розчарували інвесторів і спонукали їх продавати американську валюту, хоча знайомий алгоритм дій повинен був би змусити їх купувати долар у якості валюти-притулку в період занепокоєння про стан економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!