"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров обмежив селян у дешевих кредитах

П'ятниця, 30 липня 2010, 17:37

Кабінет міністрів скоротив фінансування зі стабілізаційного фонду державного бюджету на здешевлення кредитів та інвестиційні проекти в агропромисловому комплексі в 2010 році на 1,65 млрд. гривень, або на 56,8%, - до 1,253 млрд. гривень.

Про це ідеться в постанові Кабміну № 652 від 28 липня, повідомляє "Обком".

Зокрема, уряд скоротив виділення коштів на здешевлення кредитів з 1,012 млрд. гривень до 0,622 млрд. гривень, здешевлення вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів - з 1 млрд. гривень до 0,1 млрд. гривень, фінансову допомогу для створення оптових сільськогосподарських ринків - з 200 млн. гривень до 50 млн. гривень.

Уряд також скоротив компенсацію вартості електроенергії для поливу на зрошуваних землях з 88,6 млн. гривень до 43,6 млн. гривень.

Реклама:

Фінансування заходів щодо охорони і підвищення родючості грунтів уряд скоротив зі 100 млн. гривень до 5 млн. гривень гривень, часткову компенсацію вартості складної вітчизняної сільгосптехніки - зі 150 млн. гривень до 100 млн. гривень, фінансування запобігання збудників інфекційних хвороб тварин - з 16 млн. гривень до 6 млн. гривень, ліквідацію наслідків затоплення шахт "Солотвинського солерудника" у Закарпатській області - з 20 млн. гривень до 10 млн. гривень.

Щодо бюджетних коштів стабілізаційного фонду, які передбачалося виділити для фінансування загальнодержавних програм в АПК на поворотній основі, фінансування скоротилося зі 130 млн. гривень до 80 млн. гривень.

Зокрема, на надання кредитів фермерським господарствам передбачається виділити 40 млн. гривень, хоча раніше передбачалося 80 млн. гривень.

На закупівлю племінних нетелів і корів, вітчизняної техніки і обладнання для АПК для реалізації аграріям на умовах фінансового лізингу будуть виділені 40 млн. гривень, хоча раніше передбачалося 50 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!