Кінах розкритикував уряд за кредит від МВФ

П'ятниця, 30 липня 2010, 15:15

Кабінет міністрів не провів належну експортну оцінку щодо необхідності нового запозичення від Міжнародного валютного фонду.

Про це заявляє президент Українського союзу промисловців і підприємців, депутат Верховної ради від Партії регіонів Анатолій Кінах, якого цитує прес-служба УСПП.

Коментуючи в ефірі радіо "Ера" надання Україні кредиту МВФ на 15 млрд. доларів, Кінах висловив стурбованість відсутністю належної експортної оцінки щодо необхідності нового запозичення і непрозорим процесом затвердження його умов.

"Хоча сума зовнішніх боргів України на сьогодні складає близько 35% ВВП, і не є критичною, питання - яким чином будемо віддавати борги - завжди повинне мати відповідь", - підкреслив голова УСПП.

Реклама:

"Не можна розраховуватися за борги новими боргами", - додав він.

За словами Кінаха, тільки добре працююча економіка за умови реалізації структурних реформ, модернізації та лібералізації податкової системи забезпечує необхідне наповнення бюджетів усіх рівнів, є джерелом повернення зовнішніх запозичень.

"Отримання кредиту МВФ у розмірі близько 15 млрд. доларів до кінця 2012 року є позитивним для країни, її промислово-підприємницької спільноти, оскільки зміцнення і стабілізація банківської системи ведуть до позитивних зрушень у реальному секторі економіки, дають хороший сигнал інвестиційним структурам, які хочуть переконатися в надійності України ", - відзначив Кінах.

Голова УСПП вважає, що кредит МВФ має служити зміцненню економіки країни.

"Направлення першого траншу - близько 2 млрд. доларів - на покриття дефіциту бюджету - окремий випадок, всі інші кошти повинні бути спрямовані на реалізацію структурних реформ, модернізацію, технічне, технологічне оновлення економіки", - підкреслив Кінах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!