"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Балюк задоволений, але повертатися не збирається

П'ятниця, 30 липня 2010, 09:21
Анатолій Балюк задоволений рішенням суду, який визнав незаконність його звільнення з посади голови ДКЦПФР, але не має наміру знову очолювати це відомство.

Про це Балюк заявив, коментуючи рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 27 липня, передає "УНІАН".

"Історичну справедливість відновлено. Я цілком задоволений рішенням суду, але не маю наміру повертатися на цю посаду. Зараз там працює інша людина. Я бажаю їй успіхів у роботі", - сказав Балюк.

Як повідомлялося, Апеляціний суд Києва 27 липня відновив колишнього голову ДКЦПФР Анатолія Балюка на колишній посаді.

Балюк був затверджений Верховною радою на посаді голови ДКЦПФР на семирічний термін за поданням президента в липні 2004 року.

Реклама:

Вже в грудні зміни до Конституції позбавили президента і парламент цих кадрових повноважень.

У 2008 році Конституційний суд вирішив, що право змінювати керівництво ДКЦПФР має Кабмін, але такі норми до законодавства так і не були внесені.

Це дозволило Балюку подати до суду через вісім місяців після відставки, "викликаної етичними причинами і незгодою з політичним курсом Кабміну в регулюванні фондового ринку".

Замість нього головою комісії був призначений Сергій Петрашко, який до того працював юристом у Віктора Медведчука та заступником голови ФДМ.

Він ще 5 березня 2010 року подав у відставку, яку Кабмін ухвалив 17 березня. А ще через тиждень був призначений теперишній голова комісії Дмитро Тевелєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!