"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міжнародні стандарти фінзвітності непридатні для оподаткування - експерти

Субота, 3 липня 2010, 19:04
Міжнародні стандарти фінансової звітності непридатні для об'єктивного визначення об'єкта оподаткування.

Джерелом інформації для нарахування податків має бути бухгалтерський облік за національними стандартами, пише газета "Дзеркало тижня".

"Вважаємо пропозицію про застосування міжнародних стандартів фінансової звітності з фіскальними цілями неприйнятною у зв'язку з їх непридатністю визначення об'єкта оподаткування", - прокоментувала виданню група, опитаних ним, експертів.

Експерти переконані, що джерелом інформації для нарахування податків має бути бухгалтерський облік за національними стандартами.

Так вони прокоментували пропозицію екс-заступника міністра фінансів Олександра Савченко про необхідність використання міжнародних стандартів фінансової звітності в українському бухгалтерському обліку.

Реклама:

"Міжнародні стандарти фінансової звітності розроблялися для потреб транснаціональних компаній. Тому вони грунтуються на методологічних засадах, прийнятних для великих підприємств", - підкреслили експерти.

На їхню думку, відповідні міжнародні стандарти взагалі не придатні для застосування у фіскальному обліку.

"В обліку і звітності за міжнародними стандартами велика частка суб'єктивізму", - переконані фахівці.

Під експертним матеріалом поставили свої підписи доктори економічних наук, професори українських ВУЗів: Микола Бондар, Григорій Давидов, Ірина Дрозд, Зиновій Задорожний, Євгенія Калюга, Юрій Кузьмінський, Інна Лазаришина та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!