Людина МВФ розповіла, до чого домовилися з Азаровим

Субота, 3 липня 2010, 14:39

Мета економічної програми влади України - забезпечити посилення фіскальної та фінансової стабільності.

Про це заявив керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Серед напрямків економічної політики, передбаченої програмою співпраці України і МВФ, він назвав "коректування відносин фіскальної ситуації, спрямоване на обмеження дефіциту консолідованого бюджету до 5,4% ВВП в 2010 році і 3,5% ВВП в 2011 році".

За його словами, метою цих дій є забезпечення неухильного скорочення державного боргу.

"Коригування фіскальної ситуації має бути забезпечено завдяки структурній реформі системи оподаткування та соціального захисту, більш раціонального планування витрат у поєднанні з зусиллями, спрямованими на поліпшення адміністрування податків", - сказав Арванітіс.

"У бюджеті передбачені додаткові ресурси для забезпечення захисту найбідніших верств населення", - додав глава місії МВФ.

За його словами, "реформи фінансового сектору зосереджені на відновленні здорової банківської системи, у тому числі за рахунок забезпечення адекватного рівня капіталізації банків і посилення незалежності Нацбанку".

"Реформи паливно-енергетичного комплексу будуть сприяти зміцненню газового сектора і поліпшення фінансової позиції "Нафтогазу", - додав Арванітіс.

За його словами, реформи обмежать дефіцит НАК до 1 відсотка ВВП в 2010 році і забезпечать його збалансовану фінансову позицію в 2011 році з одночасним захистом найбільш вразливих груп населення.

"Реформи у сфері законодавства будуть направлені на модернізацію економіки і поліпшення середовища для підприємницької діяльності, відновлення активного економічного зростання в наступні роки", - зазначив керівник місії МВФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!