Податкова "вижимає" бізнес до останнього

Субота, 3 липня 2010, 12:55

Перевиконання плану зборів пояснюється неофіційним розпорядженням керівництва ДПА встановлювати обов'язковість прив'язки збору податків зі всіх підприємств до галузевого коефіцієнта.

Тобто  встановлювати обов'язковість прив'язки збору податків до максимальних показників навантаження на найбільших платників податків галузі, пише газета "Дзеркало тижня", посилаючись на свої джерела у ДПА.

Видання пише, що за словами голови ДПАУ Олександр Папаіки, податкова перевиконала план збору податків в червні на 6,5%, зібравши 9,8 млрд. гривень, що складає близько 48% зростання у порівнянні з червнем 2009 року.

Причину подібного зростання ДПА пояснює переглядом бізнесом, своїх доходів і відповідним підвищенням податкового навантаження на підприємство на 2-3%.

Реклама:

При цьому формально податку з обороту в Україні не існує.

Проте неформально навіть голова ДПА оперує саме цим критерієм, констатують експерти видання.

Хоча практика прив'язки до галузевого коефіцієнта існувала в ДПА завжди, шоком для підприємців наразі стали лише масштаби цього явища.

Раніше ДПА конфліктувала через низький показник податкового навантаження тільки з великими корпораціями.

Проте за три місяці роботи нової влади високий коефіцієнт податкового навантаження з обороту став реальністю для підприємців усіх галузей бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!