"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров нагадав Тимошенко, що вона обіцяла МВФ

Четвер, 29 липня 2010, 19:27

Прем`єр-міністр Микола Азаров здивований критикою з боку екс-прем`єра Юлії Тимошенко на рішення про підвищення тарифів на газ для населення.

Азаров зазначив, що підвищення тарифів планувалося й під час співпраці України з Міжнародним валютним фондом за колишньою програмою, повідомляє агентство "УНІАН".

Він повідомив, що "ця вимога МВФ нічим не відрізняється від торішніх угод, під якими стояв підпис президента Віктора Ющенка і колишнього прем`єра".

"І зараз, коли ці люди починають висловлювати своє обурення, то краще б вони звернулися до тексту підписаного ними документа", - сказав Азаров.

Реклама:

Він зазначив, що підвищення ціни на газ неможливо було уникнути в результаті підписання харківських угод, оскільки ними ціна знижувалася лише на 100 доларів, а формула її розрахунку, визначена січневими контрактами 2009 року, не була змінена.

"Що дали харківські угоди? Вони відняли рівно 100 доларів від ціни газу, але вони хіба змінили формулу? Ні, вони формулу не змінили", - сказав Азаров.

"Значить, ціна на газ продовжувала зростати - не із 330 доларів до 390, а із 230 доларів до 290. Але 60 доларів за тисячу кубометрів потрібно додати", - уточнив він.

При цьому прем'єр зазначив, що Україна не припиняє свою роботу з Росією з метою досягти зміни формули розрахунку газу.

"На кожній зустрічі ми використовуємо можливість для того, щоб переконати наших російських колег, знайти аргументи на користь перегляду цих угод (від січня 2009 року)", - сказав глава уряду.

При цьому Азаров повідомив, що зараз тенденції ринку свідчать про те, що зниження ціни на нафту і газ найближчим часом не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!