Перші 1,89 мільярда доларів МВФ дасть Україні вже сьогодні

Четвер, 29 липня 2010, 18:45

Міжнародний валютний фонд у четвер має виділити Україні перший транш кредиту stand-by у розмірі 1,89 млрд. доларів.

Про це під час телефонної конференції заявив керівник місії МВФ по Україні Танос Арванітіс, повідомляє агентство "УНІАН".

"1,89 млрд. доларів буде виділено вже сьогодні. Друга частина буде надана після завершення першого перегляду програми співпраці", - сказав Арванітіс.

Як уточнив журналістам постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, перший перегляд програми буде проведено в жовтні-листопаді 2010 року.

Реклама:

За словами Арванітіса, в 2011 році в рамках програми співпраці Україна може одержати 4 млрд. спеціальних прав запозичення (SDR).

Крім того, керівник місії МВФ уточнив, що сьогодні вартість коштів, що надаються Україні, становить 2,5%, і надалі вона змінюватиметься і залежатиме від становища на ринку.

У свою чергу, Альєр відзначив, що упродовж найближчих трьох років Україна виплачуватиме лише відсотки за кредитами, а після закінчення цього терміну почне виплачувати тіло кредиту.

Як повідомлялося, виконавчий комітет Міжнародного валютного фонду у середу схвалив виділення Україні кредиту у розмірі 15,15 млрд. доларів "на допомогу владі при проведенні реформ і на економічне врегулювання".

Кредит розрахований на 29 місяців. Одразу Україна може одержати транш у розмірі 1,89 млрд. доларів, подальші транші виділятимуться за результатами щоквартальних переглядів програми співпраці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!