Борги з ІСД стягуватимуть на державному рівні

Четвер, 29 липня 2010, 18:33

До департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції у четвер надійшли рішення судів про накладення арешту на майно та фінансові кошти підприємств корпорації "Індустріальний союз Донбасу" - Алчевського меткомбінату і Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело у міністерстві.

"Сьогодні до відділу діловодства та контролю департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції надійшла низка рішень декількох судів України про накладення арешту на майно та кошти по Алчевському меткомбінату і ДМК ім. Дзержинського", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, після реєстрації документи направлені для винесення резолюції керівнику департаменту, після чого вони потраплять у відділ примусового виконання рішень, де їх розглянуть і визначать механізм виконання.

Реклама:

При цьому співрозмовник агентства не уточнив загальну суму, яка буде стягуватися з підприємств.

Як повідомлялося, раніше ЗМІ розповсюдили інформацію, що 22 липня департамент державної виконавчої служби Мін'юсту порушив виконавче провадження стосовно АМК, ДМКД та Краматорського метзаводу, наклавши арешт на майно цих підприємств.

При цьому вказувалася загальна сума боргу перед компаніями "Метінвесту", який поставляв залізорудну сировину (ЗРС), у розмірі 1,7 млрд. гривень.

У той же час ЗАТ "Українська металургійна компанія", бенефіціарним власником якої є бізнесмен Олександр Ярославський, повідомила про врегулювання питання заборгованості ДМКД перед нею.

У свою чергу ІСД 27 липня розповсюдила заяву, в якій повідомила про поступове погашення фінансової заборгованості перед компаніями групи "Метінвест", яка утворилася в період кризи, і проведенні переговорів з міжнародними банками та фінансовими установами, які є кредиторами корпорації, про реструктуризацію фінансового боргу.

При цьому корпорація пояснила, що заборгованість утворилася в період кризи в 2008-2009 років. У той же час ІСД уточнила, що станом на 26 липня 2010 року озвучений низкою ЗМІ розмір суми заборгованості перед підприємствами "Метінвеста" в 1,7 млрд. гривень не відповідає дійсності.

ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.

До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr в Угорщині та ISD - Huta Czestochowa у Польщі.

В січні 2010 року було оголошено про покупку 50% +2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним (власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz) за фінансової підтримки російського Внєшекономбанку (ВЕБ).

Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися діючі акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: