"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ оформить кредит для погашення боргів

Четвер, 29 липня 2010, 16:38

У найближчі дні Київська міська державна адміністрація (КМДА) повинна оформити кредит для погашення боргів перед акціонерною компанією "Київенерго" і наступних розрахунків за заборгованістю в оплаті за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я дав відповідну вказівку: у найближчі дні цей кредит буде оформлений, і Київ розрахується з підприємствами "Нафтогазу", відповідно, розрахується і за іншими платежами - гроші пройдуть через ланцюжок взаємних розрахунків", - сказав він.

Прем'єр відзначив, що розпорядження про необхідність отримання такого кредиту було призупинено до завершення переговорів про виділення кредитів для України Міжнародним валютним фондом.

Реклама:

Постанова уряду "про деякі питання покриття тимчасових касових розривів міського бюджету Києва" передбачає необхідність отримання такого кредиту для погашення заборгованості.

Як повідомлялося, КМДА на початку червня заявила, що веде переговори з Альфа-Банком, ПриватБанком та Укрсоцбанком про залучення 2 млрд. гривень кредитних коштів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло- і водопостачання перед ВАТ "Київенерго" та ВАТ "Київводоканалом".

Кабінет постановою №371 від 31 травня 2010 року дозволив КМДА залучити 2 млрд. гривень кредитних коштів на зазначені цілі.

КМДА дозволено залучити кредити на ці цілі без проведення тендерних процедур з терміном погашення до кінця 2010 року.

Крім того, КМДА доручено забезпечити перерахування залучених 2 млрд. гривень на окремий рахунок "Київенерго" в Державному казначействі для подальшого погашення енергокомпанією заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!