Янукович заблокував зміни до закону про розподіл корисних копалин

Четвер, 29 липня 2010, 15:47 -

Президент Віктор Янукович наклав вето на закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування угод про розподіл продукції".

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті глави держави.

Як відомо, цей документ вносив зміни до закону "Про угоди про розподіл продукції", спрямовані на усунення протиріч в ньому.

Нова редакція визначає державу стороною угоди про розподіл продукції (УРП).

Реклама:

Передбачалося також делегувати Кабінету міністрів повноваження на підписання УРП на території виключної (морської) економічної зони і на континентальному шельфі країни.

Також передбачалося удосконалити або врегулювати механізм сплати податків і зборів при виконанні УРП, зокрема, в межах території виключної (морської) економічної зони України.

Законопроект також передбачав внесення змін до Митного кодексу, врегулювання питання митного режиму при ввезенні на митну територію вуглеводнів, видобутих на митній території України, якою є споруди у виключній морській економічній зоні України.

Передбачалося також внести зміни і до закону "Про надра", погодивши його норми із законом про УРП, а також передбачити, що така угода може бути однією з альтернативних підстав для надання надр у користування та надання необхідних дозвільних документів, пов'язаних з надрокористуванням.

Також пропонувалося відмежувати режим користування надрами на умовах УРП від інших товариств і спеціальних режимів користування надрами, врегульованих іншими спеціальними законами.

Верховна рада прийняла закон №5376 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування угод про розподіл продукції" 8 липня.

Автором законодавчої ініціативи виступив народний депутат від Партії регіонів Олександр Горошкевич.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: