Наступного подорожчання газу поки не буде

Четвер, 29 липня 2010, 15:34

Кабінет міністрів не планує проводити другий етап підвищення ціни на газ, а визначитися з можливостями покриття собівартості тарифів у кожному конкретному випадку.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи рішення Міжнародного валютного фонду про надання нової позики, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У Меморандумі (з МВФ) немає (вимог про другий етап підвищення ціни), однозначно. У ньому йдеться про зобов'язання України встановити обгрунтовані тарифи", - сказав він.

При цьому прем'єр розповів, що вже прийнято рішення про створення національної комісії регулювання тарифів на послуги житлово-комунального господарства, перед яким ставиться завдання проаналізувати вартість послуг у різних регіонах країни, визначити витрати на них, після чого вийти з пропозиціями до уряду про покриття собівартості.

Реклама:

Після цієї роботи, за словами Азарова, можна буде говорити, "яким чином ми частину витрат перекладемо або на державу, або перекладемо на населення, або перекладемо на промислові підприємства".

Прем'єр підкреслив, що при цьому перед підприємствами житлово-комунального господарства поставлено завдання "не перекладати на людей безгосподарність", і пояснив, що уряд наполягає на тому, що "населення не повинно оплачувати, наприклад, втрати води та тепла в трубах".

Як повідомлялося, постановою від 13 липня Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 серпня 2010 року збільшила відпускні ціни на природний газ для населення і для підприємств комунальної теплоенергетики на 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!