Тігіпко не втомлюється лобіювати інтереси Коломойського

Четвер, 29 липня 2010, 12:45

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що приватизація "Луганськтепловоза" буде скасована.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Підприємство приватизоване з порушеннями, і під час приватизації були всі ознаки корупції. Треба було допускати до конкурсу всіх учасників. Через виключення групи "Приват" увечері напередодні продажу країна просто втратила гроші", - заявив він.

"Виставивши меншу в перерахуванні на долари ціну заводу порівняно з минулою приватизацією, не зробивши жодного кроку в аукціоні, ми не могли гірше почати роботу ФДМ. Зараз помилки треба виправляти", - вважає Тігіпко.

Реклама:

Віце-прем'єра засмучує такий підхід, тому що інвестор на підприємство прийшов професійний, але в стилі початку 1990-х років.

"Так що усе вирішить суд, і я думаю, що ця приватизація буде скасована", - заявив Тігіпко.

Що стосується приватизації "Укртелекому" і Одеського припортового заводу, Тігіпко заявив, що "Укртелеком" необхідно продавати.

"Він останнім часом втратив у ціні мінімум у два рази. Тим більше, навіщо державі знаходитися в підприємстві, що на прибутковому ринку працює зі зростаючими боргами", - заявив він.

"А от з ОПЗ справу принципово інша . Це питання стратегії розвитку економіки, тому що там аміачна труба і перевалка аміаку в порту. Отут я б не квапився, володіння підприємством дозволяє державі впливати на весь ринок", - вважає віце-прем'єр.

"Вважаю, що необхідно далі продавати обленерго, теплову енергетику. Сьогодні, маючи 50% дешевої ядерної електроенергії, ми виставляємо для промисловості тарифи вищі, ніж у Європі. І це багато в чому тому, що за рахунок промисловості йде субсидування населення, що платить занижену ціну", - заявив Тігіпко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!