"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Криму поремонтують дороги

Середа, 28 липня 2010, 20:57

На ремонт доріг між населеними пунктами Рада міністрів Криму планує виділити кошти у розмірі 13,5 млн. гривень із спеціального фонду республіканського бюджету, який формується з зборів податку з власників транспортних засобів.

Про це заявив міністр транспорту і зв'язку Криму Микола Черевков, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Черевков зазначив, що на території півострова всього відремонтовано 170 тис. кв. метрів, очищено від сміття та сторонніх предметів 4,2 тис. км смуги відведення уздовж автомобільних доріг.

"У найкоротші терміни, до 1 червня 2010 року, при складному фінансуванні і після важких погодних умов минулої зими ямковий ремонт на дорогах державного та місцевого значення було повністю завершено" - підкреслив він.

Реклама:

Говорячи про будівництво залізничного приміського транспортного вузла в Сімферополі, він зазначив, що це дозволить вирішити не тільки проблему продажу квитків із Сімферополя в курортні міста і райони, але й скоротить величезні черги, які зараз спостерігаються біля автобусних кас.

"Сьогодні явно недостатньо приміських кас, в яких можна придбати квитки", - сказав Черевков.

Чиновник також повідомив, що ведуться роботи з реконструкції сімферопольського аеропорту, заміни світлосигнального обладнання злітно-посадкової смуги, магістральної-стернової доріжки.

За його словами, проведена робота з реконструкції привокзальної площі, а в найближчих планах - терміналу місцевих повітряних ліній.

Він також сказав, що ведеться капітальний ремонт автостанції Західна в Сімферополі і йде будівництво автостанції в Армянську.

Разом з тим, серед нових перспективних напрямків розвитку даної галузі Черевков виділив яхтовий туризм і "малу авіацію".

На виконання цих заходів з республіканського бюджету на 2010 рік закладено 250 тис. гривень.

"Нині йде робота із розробки Концепції розвитку яхтового туризму (марин) і "малої авіації", в яких будуть відображені основні положення і необхідні заходи по даному напрямку. Будуть визначені місця придатні для створення яхтових стоянок на кримському узбережжі та аеродромні майданчики", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!