МВФ дасть Україні новий кредит і не спитає про попередній?

Середа, 28 липня 2010, 16:44

Із затвердженням Радою директорів Міжнародного валютного фонду програми співпраці з надання Україні нового кредиту stand-by дія попередньої програми від 2008 року буде припинена.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на джерело в Міністерстві фінансів.

"У документах про нову програму співпраці з МВФ міститься пункт, згідно з яким після її затвердження Радою директорів стара програма, яка не була завершена, буде припинена", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він відзначив, що після припинення програми 2008 року Україні не потрібно буде надавати жодних звітів щодо використання кредитних коштів.

Реклама:

"Ніяких окремих звітів не потрібно буде робити. Фактично звітом щодо використання коштів виділеного траншу вважається коригування Меморандуму про співпрацю перед одержанням наступного траншу", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, у середу у Вашингтоні Рада директорів МВФ планує розглянути питання про надання Україні нового кредиту stand-by у розмірі 10 млрд. SDR (14,9 млрд. доларів) на 2,5 року.

2010 року Україна може одержати два транші розміром близько 3 млрд. доларів.

Ці кошти планується спрямувати на покриття дефіциту держбюджету і поповнення валютних резервів Нацбанку.

У листопаді 2008 року Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. доларів.

За цією програмою Україна одержала три транші на загальну суму 10,6 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!