У Європі вірять в "енергетичні" перспективи України

Середа, 28 липня 2010, 15:14

У Європейському Союзі вважають, що Україна може стати членом Енергетичного співтовариства протягом півроку - року.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Оттінгер (Гюнтер Оттінгер, єврокомісар з питань енергетики) вважає, що Україна зробила важливі кроки щодо членства в Енергетичному співтоваристві в частині забезпечення прозорості та стабільності ринку газу, і подібний розвиток подій (одержання членства України в Енергетичному співтоваристві) може стати реальністю протягом півроку - року", - сказав Лук 'яненко, розповідаючи про результати зустрічі Оттінгета з Азаровим у середу у Києві.

Як повідомлялося, рада міністрів ради Енергетичного співтовариства 7 грудня 2009 року прийняла рішення, згідно з яким Україна стане членом Енергетичного співтовариства після приведення її законодавства у газовому секторі у відповідність із законодавством Європейського союзу.

Реклама:

Договір про Енергетичне співтовариство набув чинності 1 липня 2006 року.

Його учасниками є країни ЄС, а також Албанія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Македонія, Чорногорія, Сербія, Косово.

Раніше в міністерстві палива та енергетики відзначали, що приєднання України до Енергетичного співтовариства посприяє залученню інвестицій в енергетичний сектор країни, а також створить умови для вільного доступу українських компаній до ринків ЄС.

Президент Віктор Янукович у середині липня 2010 року підписав прийнятий парламентом закон "Про засади функціонування ринку природного газу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!