"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд схвалив план реорганізації Sea Launch

Середа, 28 липня 2010, 14:07

Суд у справах про банкрутство штату Делавер (США) на слуханнях у вівторок схвалив поданий в травні план реорганізації міжнародного консорціуму Sea Launch, підготовлений компанією в рамках передбаченої ст.11. Кодексу США про банкрутство процедури банкрутства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря консорціуму Полу Корн.

За словами прес-секретаря, судове схвалення плану стало "кульмінацією" тринадцятимісячного процесу реструктуризації, розпочатого компанією відповідно до ст. 11, після того, як Sea Launch добровільно оголосив про банкрутство в червні 2009 року.

"План увійде в силу після завершення перевірки американських регуляторних органів", - сказала вона.

Реклама:

Фінансовими консультантами з реорганізації Sea Launch виступили Jefferies & Company, Alston & Bird LLP, Chris Picone of Buccino & Associates, Inc.

Згідно озвученими раніше Sea Launch даними, відповідно до умов плану, 85% акцій реорганізованої компанії будуть придбані ракетно-космічною корпорацією (РКК) "Енергія" - Energia Overseas Limited (EOL), яка внесе в статутний капітал інвестиції в розмірі 140 млн. доларів, а також забезпечить можливості залучення 200 млн. доларів на поповнення оборотних коштів Sea Launch.

Решта 15% акцій будуть передані у власність незабезпеченим кредиторам компанії.

Sea Launch - один з найбільших світових операторів пускових послуг, який надає послуги із запуску за допомогою ракети-носія "Зеніт-3SL" комерційних супутників з морського космодрому в Тихому океані.

З 2008 року з міркувань економічної доцільності комерційні запуски модернізованого "Зеніту" з космічними апаратами масою до 4,5 тонн здійснюються з космодрому "Байконур" у Казахстані у рамках програми Land Launch ("Наземний старт"), а понад 4,5 тонн - з морського космодрому.

До створеного в 1995 році консорціуму входять американська компанія Boeing (40% акцій), британсько-норвезька Kvaerner Group (20% акцій), українські конструкторське бюро "Південне" і виробниче об'єднання "Південмаш" (15% акцій), а також російська РКК "Енергія" (25% акцій).

За 10 років пускової діяльності, з березня 1999 року, в рамках проекту здійснено 30 пусків, 28 з яких були успішними. У рамках Land Launch - з квітня 2008 року здійснено 3 пуски.

Sea Launch має намір відновити пускову діяльність у 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!